På denne måten reduserer du risikoen for utmattede ansatte!

Så du reduserer stresset for dine ansatte. Vi gir deg 7 konkrete tips!
Sömnbrist leder till sämre prestationsförmåga! Lesning På denne måten reduserer du risikoen for utmattede ansatte! 4 minutter Neste Floorguard Floor & Stair Protection!

 

 

 

 

 

 

Dette reduserer stress for dine ansatte!

7 konkrete tips for deg som leder.

Stress og psykisk sykdom er den vanligste årsaken til sykefravær i dag. 30% av all sykefravær er på grunn av disse årsakene, ifølge statistikk fra föä Å oppdage og jobbe proaktivt for å redusere risikoen for tretthet har aldri vært viktigere, og mellomledere har en nøkkelrolle her.

Mellom 2010 og 2016 har antall saker nesten seksdoblet seg, ifølge tall Fra F ④rs@kringskassan. Organisasjoner blir slankere, færre ansatte skal gjøre den samme jobben, og de "enkle" jobbene forsvinner i en stadig mer automatisert verden. Hvis det tidligere var mest om hvor mye kroppene våre ville kunne håndtere, handler det i dag i økende grad om hvor mye hjernen vår er i stand til å behandle. Konsekvensene av økt sykefravær vil bli gode, ansatte føler seg dårlige og utfører verre, resten av personalet kan overta oppgaver og bli overbelastet, noen oppgaver utføres ikke og kundene blir misfornøyde. I tillegg er det penger å tjene på å redusere stress fordi 40 prosent av kostnadene ved all sykefravær kan tilskrives stress.

Det kan være flere grunner bak stresset som oppleves av en utmattet person. Mange av årsakene er knyttet til jobben som uklart lederskap og arbeidsansvar, for mange oppgaver, utilstrekkelige ressurser, arbeid alene, psykososiale påkjenninger og for lite utvinning.

Langsiktig helsearbeid og ledelse har stor betydning for andelen sykefravær i en arbeidsgruppe.Mange arbeidsgivere gjør ulike typer investeringer i helse, men ofte er det spredte aktiviteter som bidrag til opplæringskort, forelesninger innen livsstil og på generelle helsekontroller i stedet for planlagte langsiktige aktiviteter. Studier viser at en arbeidsgiver bør se god helse og et godt arbeidsmiljø som noe strategisk og nødvendig for å lykkes i organisasjonen, og at ledelse har en stor effekt på andelen sykefravær i en arbeidsgruppe. Ved å integrere livsstil, arbeidsmiljø og lederskapsaktiviteter med organisasjonens øvrige aktiviteter, oppnås gode effekter. Derfor, i en slik prosess, får mellomledere en nøkkelrolle.

Her er noen enkle tips for deg som leder for å redusere risikoen for at dine ansatte blir utmattet:

* Økt kontroll over eget arbeid
Økt følelse av kontroll over egen arbeidssituasjon er en viktig faktor for å redusere stress på arbeidsplassen. Dette kan gjøres ved å involvere de ansatte i planleggingsarbeidet og informere de ansatte om ulike ting som kan påvirke deres arbeid.

* Sett grenser.
Bør dine ansatte forventes å svare på e-post på kvelder og helger? Hvis ikke, unngå å sende dem selv i disse tider, eller de vil svare deg - selv om de ikke må.

* Bli enige om klare og målbare mål og ansvar.
Hvis alle vet hva som forventes av dem og hva de skal gjøre, blir tvetydigheten redusert og ansatte føler seg mer i kontroll.

* Se dine ansatte.
Å være der og gi dine ansatte støtte er den beste støtdemperen mot stress. Belønn dem når de gjør noe godt, og se dem når de sliter. Erkjenne at du ser hva de gjør og vise at det er betydelig.

* Helseintervjuer og målinger av ansattes fysiske og mentale helse.
Sørg for å ha helsesamtaler og ta mindre målinger ofte for å fange opp dårlig helse på et tidlig stadium.

* Bruke helsestatistikk på individ -, gruppe-og enhetsnivå som grunnlag
Et digitalt syk / vab-og helsestyringsverktøy gir deg helsestatistikk som hjelper deg med å oppdage dårlig helse og tretthet på et tidlig stadium.

* Få hjelp av din yrkeshelsepartner for å støtte deg i arbeidet ditt.
Moderne bedriftshelse skal tilby deg både digital og direkte støtte og råd i ditt helsearbeid.

 

Fö hryvnja 2017

30 DAGAR FORNØYD-GARANTI

Vi ønsker at du som kunde skal være 100 % fornøyd med kjøpet ditt.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV

Kampanjer, nye produkter og salg. Direkte til innboksen din