Lydabsorbere

Lydabsorbenter bidrar til å redusere støynivået i et rom. Vi kan tilby ulike lydabsorbenter, alt fra takabsorbenter, veggabsorbenter, lydabsorberende kunst til flere lydisolerende løsninger, telefonkiosker og stillerom. Vi hjelper gjerne med ditt akustiske miljø og tilbyr derfor gratis råd og forslag til passende produkter for dine spesifikke behov.

Vil du begynne å lese mer på egenhånd?
Fortsett å bla så finner du mer informasjon om lydabsorbenter.

HIDE Telefonboks

Jeg anbefaler HIDE Telefonboks - veldig profesjonell service, effektiv installasjon og veldig hyggelige folk.

Paulina

Hvordan fungerer lydabsorpsjon?

Lydabsorpsjon er en kompleks prosess. Enkelt forklart fungerer det ved at lydbølgene kommer inn i materialet til absorberen, bremser ned når det kolliderer med fibersammensetningen og omdannes der til varmeenergi – og så blir det stille. Dette resulterer derfor i et redusert lydbilde.

Vi selger blant annet EcoSUND, som har blitt satt stor pris på av kunder og akustikere på grunn av sin gode absorpsjonsevne selv i bratt lydvinkel. EcoSUND har en jevn absorpsjonsegenskap over hele talespekteret.

EcoSUND gir positive effekter uansett om den brukes i tak eller vegg. Men for å få best mulig akustisk effekt bør man ta hjelp av kompetente folk til å gjøre riktig valg av produkter og plassering som en del av å få den perfekte lyden. Denne kompetansen er tilgjengelig hos Wulff Beltton.

Forskjellen mellom lydabsorpsjon og lydisolasjon

Lydabsorpsjon og lydisolering er vanlig
konsept når man snakker om romakustikk.

Forskjellen mellom disse konseptene er at materialer som er lydisolerte
har som funksjon å hindre lyd i å trenge gjennom. Lyden reflekteres dermed
i stedet for å bli dempet. Lydisolasjonsmaterialer finnes for eksempel i telefonkiosker og stillerom
er bra når du isolerer visse lyder.

Lydabsorberende materiale slipper gjennom
lyden, men i stedet demper den og svekker styrken. Lyddempende materiale i form av stoff finnes på blant annet sittemøbler, malerier, bordskjermer eller takabsorbenter.

Begge har sin praktiske funksjon, men fungerer forskjellig.
Derfor er lydisolering og lydabsorbering et godt komplement til hverandre da funksjonene utfyller hverandre for å oppnå det mest ideelle akustiske arbeidsmiljøet på arbeidsplassen.

Etterklangstid

Etterklangstiden kan ha stor betydning for lydkvaliteten i et rom. Etterklangstid betyr at lyden spretter av harde overflater som glass, betong og murstein og øker lydens intensitet. Også hvor langt lyden går og hvor lenge den blir i rommet fra den lages til den faller 60 dB. Det vil si hvor lenge lydeffekten ekko.

Ønsker du å få bedre akustikk og lyd i et rom, er etterklangstid en viktig del av ligningen, for å skape god atmosfære og miljø. Jo lengre etterklangstid, jo mer oppslukende opplevelse. For lang etterklangstid oppstår på grunn av utilstrekkelig lydmaskering. Hvis den er for lang, kan den ha negative effekter på taleforståelsen og forårsake tretthet for de som er i rommet.

La oss gi deg et eksempel. Sitter du ved datamaskinen og har et digitalt møte, så vil lyden sprette fra taket, på sidene og bak deg. Det er derfor greit å sette opp lydabsorbenter både i taket, på langsidene og bak deg for å hindre etterklangseffekten.

Vanlige spørsmål

Da anbefaler vi takabsorbenter. Taket har størst overflate og bør derfor prioriteres.

Målet er 0,5 sekunder. Men alt avhenger av type virksomhet og ønsket etterklangsnivå. Men fullstendig stillhet er heller ikke bra, litt støy er bra for kreativiteten.

Vi hjelper deg med å komme med forslag til hvordan du får et godt akustisk nivå og tilbyr 3D-tegninger med produktene vi anbefaler for dine behov. Programvaren som brukes til å beregne dette er basert på hovedrommets akustiske mål. Kontakt oss via Akustikradgivning så tar vi det derfra.