Ergonomisk kontorsstol: Vad är det och varför behöver du en?

Ergonomisk kontorstol: Hva er det og hvorfor trenger du en?

En ergonomisk kontorstol er laget for å tilpasses etter eget behov og er for de som ikke ønsker at kroppen skal påvirkes av langvarig statisk sitting.

Ergonomisk kontorstol: Hva er det og hvorfor trenger du en?

I dag brukes kontorstoler på de fleste arbeidsplasser og i hjem. Den største forskjellen på en vanlig stol og en kontorstol er at den har som funksjon å kunne rotere setet. Men så har vi også et annet aspekt — ergonomi.

En vanlig enkel stol eller kontorstol kan ikke tilby fleksibel sittestilling, sammenlignet med en ergonomisk kontorstol. En ergonomisk kontorstol gir brukeren fleksibel sittestilling der individuelle behov ikke overses.

Ergonomisk kontorstol er en investering i helse


Det er viktig med en komfortabel og ergonomisk kontorstol for å unngå belastningsskader.

Ved lang arbeidstid som kontorarbeid, hvor du kun sitter monotont og statisk foran en datamaskin mesteparten av tiden, vil det gå ut over helsen din på lang sikt.


En ergonomisk kontorstol tillater aktiv sittestilling der kroppen din får bevege seg fleksibelt i henhold til sin egen naturlige bevegelsesfunksjon. En kontorstol med ergonomi gir kroppen mulighet til å være mobil og låser ikke kroppen inn i et tvunget bevegelsesmønster.

Helsefordelene med ergonomiske kontorstoler er at de er designet for å holde ryggen rett, redusere risikoen for fysisk ubehag og skape naturlig blodsirkulasjon i kroppen. Som for eksempel er en perfekt kontorstol for den stillesittende arbeideren.


I tillegg kan du med riktig kontorstol fokusere bedre på oppgavene dine i stedet for å tenke på arbeidsstillingen din. Ettersom tankene dine kan begynne å vandre når du sitter ubehagelig eller du føler smerte i nakken eller skuldrene. Disse øyeblikkene distraherer fra arbeidet ditt, og hvis de kan reduseres, øker også produktiviteten.

tre ergonomiske kontorstoler på et kontor rundt et skrivebord

Wulff Beltton har en kontorstol for alle

Hos Wulff Beltton er viktigheten av ergonomi en hjørnestein i sortimentet, og derfor tilbys det kun kontorstoler som er behagelige å sitte i en hel arbeidsdag. Det tilbys et bredt utvalg hvor du kan velge mellom ulike modeller, farger og funksjoner.


Funksjoner å se etter i en ergonomisk kontorstol

Det er viktig å ha en kontorstol som kan justeres fordi du ønsker at stolen skal kunne tilpasses dine behov. Derfor er det viktig med en kontorstol som kan justeres i høyde og dybde, en ryggstøtte som følger ryggen og et armlen som kan justeres i både høyde og bredde.

Det er også mulighet for å velge korsryggstøtte og forskjellig materialtrekk avhengig av smak. Velg for eksempel netting i ryggstøtten for bedre luftsirkulasjon.


Ulike typer stoler

Wulff Beltton har ulike typer stoler i sortimentet for ulike arbeidsmiljøer. De er tilgjengelige å velge mellom arbeidsstoler som er designet for arbeidsplasser som industrier eller laboratorier. Disse stolene er tilpasset tøffere arbeidsmiljøer. Sortimentet har også mer tradisjonelle skrivebordsstoler og kontorstoler til hjemmet eller kontoret. Eller variér til en kontorstol som tilbyr en aktiv sittende balansestoler og salstoler.


Hvordan velger du riktig kontorstol for deg?

Det er mange faktorer å vurdere når du skal velge riktig kontorstol. Hovedspørsmålet er hvor mange timer du sitter i løpet av en arbeidsdag. Når du sitter i timevis, gjør den rette stolen en stor forskjell. For hvis du sitter mye, trenger du en mer avansert ergonomisk kontorstol som gjør at du føler deg komfortabel og sitter riktig i lange arbeidsdager. Sitter du færre timer om dagen, vil en enklere kontorstol med færre funksjoner være tilstrekkelig. Du kan lese mer veiledning om sittetid i den følgende artikkelen Kontorstolveiledning .

velg riktig kontorstol

Budsjett

Budsjettet er selvsagt et aspekt du alltid regner med i kjøpsprosessen. Så å velge en ergonomisk kontorstol i henhold til dine preferanser og veiekostnad er selvfølgelig viktig. Den dyreste stolen trenger ikke være den beste og den billigste trenger ikke være den dårligste, men valget bør fokuseres på hensikten med stolen . Det er formålet med kontorstolen som avgjør hva som er den beste kontorstolen for deg.

Det vil si at valg av den beste kontorstolen avhenger av formålet ditt. Trenger du å sitte og jobbe i timevis eller har du en jobb hvor sittegruppen er mer begrenset. Det er et annet aspekt å ta hensyn til.

3 hensyn før du kjøper en kontorstol

Før du begynner å bla gjennom utvalget, anbefaler vi at du vurderer følgende 3 punkter.

  • Hvor lenge sitter du i løpet av dagen?

Jo lenger du sitter, jo viktigere er det å ha en bedre stol.

  • Hvilke funksjoner vil du ha?

  • Sammenlign tidligere kontorstoler du har sittet på? Hva satte du pris på og hva likte du mindre?

Det er godt å få en følelse av hva du leter etter? Har du tenkt over poengene nå? Kult, da er det på tide å begynne å bla gjennom utvalget i henhold til disse kriteriene.


Prøv kontorstolen

Er du usikker på om kontorstolen passer for deg? Ikke noe problem, Wulff Beltton tilbyr muligheten til å låne stolen i 14 dager og teste den ut først. Det er viktig at du og kontorstolen passer godt sammen. En misfornøyd kunde betaler ingen av partene. Du kan også besøke et av Wulff Belttons utstillingslokaler i Nyköping, Stockholm, Gøteborg, Nässjö eller Malmö.


Vedlikehold av kontorstolen din

Når du investerer i en kontorstol av høy kvalitet, vil du være sikker på at den varer i årevis. Dette betyr at du må ta godt vare på stolen din for å sikre at den fortsetter å se bra ut og vare lenge. Ved å underholde og rengjøre kontorstolen regelmessig, holder du den ren og som ny.


En kontorstol brukes daglig og må derfor kanskje rengjøres med jevne mellomrom. Et stolsete laget av stoff anbefales å støvsuges da skitt uunngåelig vil sette seg i stoffet.

støvsuging av stoffet på kontorstolen

Vær oppmerksom på at dersom stofftrekket kan tas av kan du sjekke om det kan legges i vaskemaskinen, men mange kontorstoler har ikke den funksjonen. Dersom trekket ikke kan vaskes, kan det være greit å ha møbelrens like for hånden i tilfelle det skulle oppstå en flekk.


Med skinntrekk er det samme prosedyre å støvsuge og holde stolen ren for skitt. Bare vær forsiktig med rengjøringsmiddelet du bruker, da lær er et følsomt materiale.


Hvis du ikke tar vare på kontorstolen din, kan de bevegelige delene bli trege eller slutte å fungere helt. Du rengjør hjulene ved å fjerne dem fra stolen først. Føler du at kontorstolen beveger seg tregt, er det sannsynligvis nok til å blåse bort skitten som har samlet seg rundt hjulene. Hvis stolen fortsatt ruller tregt, kan det være nødvendig med litt smøremiddel.

Før du begynner å rydde, er det viktig at du ser gjennom rengjøringsanvisningen for din spesifikke kontorstol. Slik at du ikke skader trekk, hjul eller andre komponenter. Hvis du ikke er sikker, ikke ta sjansen! Du kan alltid sende en e-post og spørre selskapet du kjøpte stolen fra hva de anbefaler. Alternativt kan pleieråd vanligvis finnes på merkets nettside.


Tenker du på hvordan du sitter?

Når du sitter i kontorstolen, føl godt etter. Sitter du komfortabelt? Alle som har en stillesittende jobb foran en datamaskin risikerer å få nakke- og ryggproblemer på grunn av dårlig sittestilling. En god ergonomisk kontorstol eller arbeidsstol kan forhindre dette dersom den er riktig justert.


Det er viktig å ha riktig sittestilling fordi du vil bruke mange timer på å sitte i kontorstolen. For hvis du sitter i en stol som ikke er tilpasset deg, kan det bidra til skader. En ergonomisk kontorstol har forskjellige spaker. Vri på de ulike spakene mens du sitter og kjenn hva de gjør for deg. Juster for eksempel setet foran, bak, på siden eller i høyden. Dette er viktige bevegelser for å justere holdningen din, da vekten alltid skal være jevnt fordelt.

Tenker du på hvordan du sitter?


Sitt rett på kontorstolen


  • Juster høyden på kontorstolen
  • Du bør sitte slik at du har 85-90 graders vinkel i bena, noe som betyr at knærne skal være på linje med hoftene (eller litt under). Føttene skal være helt på gulvet, de skal ikke dingle i luften. Pass også på at du fordeler vekten jevnt.

  • Underarmene er plassert i 90 graders vinkel
  • Underarmene skal naturlig hvile mot bordplaten i 90 graders vinkel og skuldrene skal være avslappede. Hvis du har armlener, sørg for at du enkelt kan komme nær skrivebordet uten å støte på det. Sørg for å hvile underarmene på armlenet på linje med over- og underarmene.

  • Juster setedybden
  • Pass på at du sitter lengst inntil stolryggen slik at du har en så stor sittegruppe som mulig. Du bør imidlertid ha en margin på et par centimeter mellom knefolden og sitteputen, ellers reduserer du blodsirkulasjonen i bena.

  • Still inn kroppsvekt
  • Frakobling av synkronsving betyr at ved frakobling følger ryggstøtten og setet kroppens bevegelser samtidig. Still inn kroppsvekten din. Hvis du er en mindre person, bør du ha mindre motstand og hvis du er en større person, bør du ha mer motstand på husken. Sjekk at funksjonen er riktig innstilt i tilfelle du prøver å lene deg fremover, ryggstøtten skal følge med og gi deg lett støtte.

  • Korsryggstøtte skal plasseres i korsryggen
  • Har du korsryggstøtte, sørg for at den sitter der den skal – i korsryggen og støtter. Plasser den i kroken på ryggen, hvis du kan justere korsryggstøtten sørg for at du har pumpet den opp etter behov.


    Hvis du har fulgt disse trinnene, bør du sitte komfortabelt på dette tidspunktet. Du er alltid velkommen til å kontakte Wulff Beltton hvis du trenger hjelp.

    Invester i en ergonomisk kontorstol

    En ergonomisk kontorstol er laget for å tilpasses dine egne individuelle behov og er for de som ikke ønsker at kroppen skal påvirkes av langvarig statisk sittestilling.

    Å sitte på en ergonomisk kontorstol av god kvalitet handler ikke bare om komfort. En kontorstol med ergonomi er en investering i helsen din på både kort og lang sikt. Du har kanskje ikke vondt i dag, men på sikt vil kroppen og helsen takke deg.

    I tillegg vil du kunne fokusere på arbeidet ditt i stedet for å tenke på hvor ubehagelig du sitter. Så en god ergonomisk kontorstol øker også produktiviteten din.