Kontorsstol guide

Kontorstol guide

Våre kontorstoler er valgt slik at alle kan sitte komfortabelt i løpet av en arbeidsdag. Uansett hvor lenge du sitter, har vi en stol for deg. Les denne guiden for å se hvilken som passer deg best.

Velvalgt sortiment av ergonomiske kontorstoler

Våre ergonomiske kontorstoler er velvalgte, fordi vi forstår viktigheten av å føle deg komfortabel når du sitter ved skrivebordet i mange timer. Våre kontorstoler er designet for å redusere risikoen for belastningsskader og rygg- og nakkeproblemer. Slik at du kan konsentrere deg om det viktigste: arbeidsoppgavene.

Vi har flere varianter for å møte alle våre kunders behov, fra høye eller lave ryggstøtter, med eller uten nakkestøtter, balansestoler eller salstoler m.m.

La oss forbedre arbeidsplassen din uansett hvor den er i dag, kjøp en kontorstol hos oss.


En ergonomisk kontorstol kan forbedre livskvaliteten din på jobben betraktelig og redusere risikoen for skader og ubehag på arbeidsplassen. Den rette kontorstolen kan bidra til å redusere ryggsmerter og øke produktiviteten. Før du begynner å lete etter en kontorstol, er det viktig å forstå viktigheten av å velge riktig stol for deg. Derfor bør du lese følgende veiledning før du bestemmer deg.

— Din suksess starter med den rette kontorstolen —

Sittetid: Hvor mange timer sitter du i løpet av en arbeidsdag?

Det er mange ulike faktorer å ta hensyn til når du skal velge kontorstol. Hovedspørsmålet er hvor mange timer du sitter i løpet av en arbeidsdag. Den rette stolen gjør en stor forskjell når du sitter i timevis. Sitter du mye, trenger du en mer avansert ergonomisk kontorstol som gjør at du føler deg komfortabel under lange arbeidsdager. Sitter du færre timer om dagen, vil det være nok med en enklere kontorstol.

 

4 timer

Setter du deg ned maks 4 timer per dag, trenger du ikke en ekstremt ergonomisk stol. Et godt alternativ kan være Wulff Basic Office Chair . Den er ideell for de som sitter 4 timer eller mindre per dag (for eksempel en resepsjonist i resepsjonen).

Denne stolen har kun grunnleggende ergonomiske funksjoner og er god hvis du ofte er oppe og beveger deg og kun sitter i korte perioder. For da anbefales en enklere stol for deg.

4 timers kontorstol


8 timer

For deg som har en stillesittende jobb i løpet av en hel arbeidsdag og derfor sitter i inntil 8 timer pr. Da anbefaler vi deg å investere i en god ergonomisk kontorstol som avlaster kroppen og hindrer slitasje. Det er viktig for deg å velge en stol som kan gi gode justeringsmuligheter. Hvorfor? Slik at du kan tilpasse stolen til dine individuelle behov.

Ved skrivebordet ditt er det viktig at kontorstolen er utstyrt med all justerbarhet, komfort og støtte du trenger for å opprettholde en god holdning gjennom dagen. Fordi hvor lang tid du bruker på å sitte kan ha en negativ innvirkning på helsen din på lang sikt.

I dag oppnår alle produsenter av 8-timers kontorstoler ergonomisk komfort. Den viktigste faktoren er å sitte i en fullt justerbar stol med ryggstøtte som kan heves opp og ned og settes i flere forskjellige posisjoner. Stolryggen skal også være justerbar samt armlenene. For å forebygge nakke- og skuldersmerter og andre problemer er det viktig at ryggraden holdes riktig i god linje med stolen. Eksempel: Ergonomisk kontorstol Greige fra Wulff

8 timers kontorstol


12 timer

Har du en jobb hvor du må sitte stille i flere timer av gangen, anbefales en kontorstol som kan tilby deg ergonomi og høy komfort med alle bekvemmeligheter. Eksempel: Höganäs-serien

En ergonomisk kontorstol i 12 timer har evnen til å opprettholde en sunn holdning – selv etter at du har sittet i timevis – og det er det som gjør den så god. Våre 12-timers kontorstoler er laget spesielt for profesjonelle som bruker mye tid på skrivebordet og har en komfortabel og funksjonell design med støtte for kroppen din. En 12-timers kontorstol bør ha et sete som gir god støtte og komfort, mens ryggstøtten om ønskelig skal bidra til å unngå nakke- og ryggsmerter forårsaket av å sitte i en unaturlig stilling over lengre tid.

12 timers kontorstol

 

24 timer

24-timers kontorstolen er en høykvalitets kontorstol som er utviklet for å gi høy komfort, uavhengig av hvor lenge du sitter i samme stilling. Disse stolene er for deg som har lange og krevende arbeidsskifter hvor høyest mulig komfort kan tilbys med individuelle justeringsmuligheter. Ved å bruke avanserte ergonomiske funksjoner og materialer av høy kvalitet, gjør disse stolene deg i stand til å få mest mulig ut av lange sitteperioder uten å belaste kroppen eller føle deg ukomfortabel.

Eksempler: Wulff 24-timers stoler, Therapod-serien eller Höganäs 380 . Hvis du har lang arbeidstid, er disse fleksible stolene riktig for deg. Stolene tilpasser seg din kroppsform, så uansett hvilken stilling du sitter i får du optimal støtte. En stol som lar kroppen sitte lettere og skånsomt gir deg utmerket komfort når du sitter. Stolen tilpasser seg kroppsformen din, så uansett hvilken stilling du sitter i får du optimal støtte.

24 timers kontorstol


Ulike funksjoner på våre kontorstoler

Den ergonomiske designen til våre kontorstoler gjør at de komfortabelt følger bevegelsene dine mens du jobber eller slapper av. Alle har sine egne preferanser og det er viktig å kunne justere alle deler av stolen etter din størrelse, vekt og ønsket sittestilling. Listet nedenfor er noen av de vanligste forskjellene i funksjonene til kontorstolene.

Høy eller lav ryggstøtte

I høyeste grad er høy eller lav rygg en smakssak. Tommelfingerregelen er at lave ryggstøtter brukes mer av korte brukere og høye ryggstøtter av høyere.

Det du ellers kan reflektere over er hvor fleksibel du ønsker å være på arbeidsplassen din. En høy og bred rygg gir støtte til øvre og nedre rygg. Mens et lavere ryggstøtte gir støtte til korsryggen, men gir mer ledig plass til rygg, skuldre og armer.

Med eller uten armlener

Dette er også en smakssak. Armlener kan være komfortable og ergonomiske for de som sitter lenge ved et skrivebord. Men noen ganger kan de begrense mobiliteten, spesielt hvis du jobber på en måte som krever litt bevegelsesfrihet til sidene. Trenger du armlenfunksjonen kan du vurdere å velge en kontorstol med justerbare eller avtakbare armlener. Alternativet er uten armlener, noe som gir mer fleksibilitet og en luftigere følelse som ikke begrenser deg. Det er også mulig å supplere med en underarmsstøtte i stedet.


Med eller uten nakkestøtte

Delvis en smakssak. Hodestøtte sørger for at du har en god posisjon med nakken i forhold til ryggraden. Hodestøtten hjelper deg med å få en bedre holdning under lengre arbeidsdager fordi du blir påminnet om å lene hodet bakover mot kroppen og ikke vekk fra den.

Korsryggstøtte og setedybde

Korsryggstøtte anbefales for de som ønsker ryggstøtte og sitte i flere timer. Korsryggstøtte hjelper til med å avlaste korsryggen etter lengre sitteperioder. Setedybde eller såkalt setedybde gir kontroller for høyere og kortere brukeres høyde og passform. Noe som kan være en passende funksjon for eksempel hvis flere skal dele samme kontorstol.

Kostnad - hva er innenfor budsjett?

Vi forstår at kostnad er et aspekt du alltid stoler på. Så å velge en ergonomisk kontorstol i henhold til dine preferanser og budsjett er selvfølgelig viktig. Den dyreste stolen trenger ikke være den beste og den billigste trenger ikke være den dårligste, men valget må selvfølgelig være fokusert på hensikten med stolen. Det er formålet med kontorstolen som avgjør hva som er den beste kontorstolen for deg.

Kontorstolene som er tilpasset lengre sittetimer og da har flere justeringsmuligheter har en høyere prislapp enn andre alternativer. Men på lang sikt er dette bedre for helsa og med en stol av høy kvalitet holder den også i flere år.

kostnad - hva er innenfor Budsjett?

 

Balansestol eller salstol

Er du ute etter aktiv sittestilling er balansestol eller salstol et godt alternativ. Det er anledninger hvor en balansestol også kalles en salstol fordi setet er salformet, men har samme funksjon som en balansestol. Det salformede setet lar deg sitte opp i en naturlig holdning. En balansestol aktiverer musklene dine og lar kroppen din bevege seg fritt. Dette er skånsomt for ryggen fordi du trener kroppen din for å støtte seg selv. Det muliggjør også en variert sittestilling hvor du kan vippe bekkenet og lene deg til sidene.

Aktiv sitting gjør altså at kroppen aldri sitter statisk og er i bevegelse hele tiden. Noen hever litt på øyenbrynene når de hører aktiv sitting. Men aktiv sitting tilsvarer en rolig tur med tanke på innsats og det høres sunt ut, ikke sant?

Det er ikke sånn at du aktivt må tenke på hvordan du sitter og mister fokus fra jobben. Teknologien fungerer som om det faktisk er kroppen din selv som tar seg av bevegelsene, ingen motivasjon er nødvendig .

balansestol og salstol

 

Kontakt oss hvis du er usikker

Skriv i chatten, mail eller ring om du er usikker på hvilken kontorstol du skal velge.
Det viktigste for oss er at du er fornøyd med kjøpet ditt. La oss hjelpe deg!

Her kan du kjøpe Hev Senk Skrivebord.