Vanskelig å koble fra jobb på ferie?

Noen finner det vanskelig å koble fra jobb i løpet av ferien. Vi har listet opp de vanligste måtene for utvinning.

Vanskelig å koble fra jobb på ferie?

Recovery har blitt stadig viktigere i dagens stressende arbeidsliv. Å trene, henge med venner og familie eller se på tv er blant de vanligste måtene å slappe av fra jobb, viser En Undersøkelse Fra Fagforeningen.

Vanskelig å koble fra jobb på ferie?

Mange har en hverdag fylt med hektisk arbeid, krevende familieliv, sosiale aktiviteter og trening. Stress trenger ikke å være noe farlig, men er kroppens måte å samle styrke og mobilisere energi på i møte med ytre trusler og påkjenninger, Sier Mirjam Olsson, forsker Ved Fagforbundet.:

"Problemene oppstår bare når stresset kommer for tett eller når vi ikke har mulighet til å slappe av. Muligheten for utvinning er avgjørende for oss å holde seg frisk i det lange løp. Derfor ønsker vi å markere korte pauser i løpet av arbeidsdagen, den viktige lunsjpause, hvile fra jobb i fritiden, søvn og helligdager, " sier hun.

Langt den vanligste måten å gjenopprette er med trening-nesten en fjerdedel av respondentene bruker seg til å trene på fritiden. Andre vanlige gjenopprettingsmetoder henger ut med familie og venner eller ser på tv.

– Det er viktig å finne dine pustehull i tilværelsen, ting som gir energi og glede. Men det bør ikke være opp til den enkelte å håndtere en stressende arbeidsliv selv. I utgangspunktet er det arbeidsgivers ansvar å sørge for at arbeidsmengden er rimelig, sier Henrik Ehrenberg, sosialpolitisk leder I Unionen.

Til tross for behovet for utvinning, føler mange fortsatt at de ikke har tid til å gjenopprette. Blant de som generelt føler seg stresset av arbeid, rapporterer en av fire at de mangler tid til utvinning.

- Arbeidsgiver må sørge for at det er tid for utvinning, alt annet er uholdbart i det lange løp. Mitt arbeid bør ikke konsekvent begrense min fritid til å gjøre jobben min. At en av fire ikke har tid til å komme seg mellom Arbeidstoppene er derfor uakseptabelt, sier Henrik Ehrenberg.

Leaderboard-de vanligste måtene å gjenopprette.

1. Trening (23 %)

2. Familie og venner (20 %)

3. Se på tv, filmer, serier (20 %)

4. På ferie (11 %)

5. Drikke et glass vin / øl eller lignende (9 %)

6. Lese bøker, lytte til podcaster (8 %)

7. Spille videospill (3 %)

8. Andre (4 %)

9. Vet ikke (1 %)

Vil du lese mer om hvordan du kan øke ditt velvære og redusere stress på jobben? Les vår forrige post her: