' Sadelstol, balansestol eller tradisjonell kontorstol – hvilken bør du - wulffbeltton.no

23 October, 2019 2 min read

Det finnes mange typer kontorstoler, den mest vanlige er den tradisjonelle kontorstolen – men det finnes også spennende varianter med sadelstoler og balansestoler.
Her har du en liten guide på forskjellene på dem:

 

Tradisjonell kontorstol:

Det er en tradisjonell kontorstol vi ofte ser for oss når vi tenker på kontorstoler.
Dvs. en vanlig kontorstol har ofte en base med fem hjul, heis som hever og senker stolen, armlener og en stolrygg som støtter kroppen. De tradisjonelle kontorstolene kan være stor eller liten, ha mange funksjoner eller bare et par.

 

Balansestol:

Disse stolene har ofte ikke rygg og vil derfor hjelpe kroppen å aktivt trene opp musklene i rygg og sete mens du sitter fordi du hele tiden aktivt vil søke etter balanse. Hvis du har problemer med balansen eller ryggsmerter kan dette være en utfordrende stol å ha som eneste kontorstol. Det kan derfor være en super løsning å kombinere med en vanlig kontorstol for å variere eller for å supplere trening.

Sadelstoler:

En sadelstol har som navnet tilsier en sadelformet sittedel. I tillegg er stolene litt høyere som gjør at Vinkelen på knærne blir 135 grader, i motsetning til 90 grader som beina ofte har når vi sitter i en vanlig kontorstol. Sadelstolene har ofte ikke rygg og vil derfor gjøre litt av det samme som balansestolen med å hjelpe kroppen å aktivt støtte opp ryggen.
Sadelstoler er super for tannleger, leger, barnehageansatte og lærere. 

 

Gamingstol:

Noen bruker også en gamingstol som kontorstol. Dette er fordi den er tilpasset for å bruke over lenger tid. Den største forskjellen på en gamingstol og en tradisjonell kontorstol er utseende. Gamingstolen er ofte høyere og bredere. Den kan også ofte legges ned i 180 graders vinkel og dermed kan man hvile i disse stolene hvis man ønsker det.

Hvilken kontorstol du bør velge er opp til deg og ditt behov. 

Du kan se noen av våre sadel og balansestoler nedenfor: 

 

 Also in Wulff Journal

Vær kreativ med Xyron lamineringsmaskin
Vær kreativ med Xyron lamineringsmaskin

12 November, 2019 2 min read

Xyron lamineringsmaskin gir uendelige muligheter til å være kreativ. 

Her er en del prosjekter dere kan gjøre på skole og barnehage med Xyron lamineringsmaskin:

Les mer
Enkel oppussing uten søl og støv med gulv og trappebeskytter
Enkel oppussing uten søl og støv med gulv og trappebeskytter

04 November, 2019 1 min read

Gulv og trappebeskyttelse er et viktig verktøy i enhver arbeidsdag som inneholder oppussing og renovering. Den gjør arbeidsdagen enklere.

Les om fordelene med gulv og trappebeskytter her >>

Les mer
Hvordan finne den rette kontorstolen for deg?
Hvordan finne den rette kontorstolen for deg?

28 October, 2019 3 min read

En typisk arbeidsdag på kontor innebærer mye sitting på en stol. En slik sittestilling sliter ofte på kroppen og ryggraden. Det er derfor viktig å ha en ergonomisk utformet kontorstol som støtter kroppen og ryggraden, men hvilken stol er best?

Les mer

Abonner på vårt nyhetsbrev