' Hvordan velge rett lamineringsmaskin – den store lamineringsguiden! - wulffbeltton.no

23 May, 2019 3 min read

Hvis du har lurt på å kjøpe en lamineringsmaskin men ikke helt forstår forskjellen på de forskjellige maskinene og hvilke funksjoner du trenger har du kommet til rett sted. Dette er nemlig lamineringsguiden!

Laminering er en prosess der plast festes på ark (eller andre ting). På den måten beskyttes de bedre fra rifter, søl, gris og matsmuss.

Lamineringsmaskiner kommer i mange størrelser og variasjoner. I denne guiden går vi i dybden på Xyron lamineringsmaskin.

Lamineringsmaskinene fra Xyron bruker en effekt som heter kaldlaminering og bruker ikke strøm – du trenger ikke lete etter skjøteledning og stikkontakter. Det betyr at den er enkel å bruke ute, på en byggeplass, på skoler og barnehager etc.

Når den ikke bruker strøm blir den heller ikke varm. Det er en stor fordel fordi da slipper man å brenne seg både på maskin og det som er ferdig laminert. Da kan selv barna i barnehagen laminere tegningene sine alene (de trenger kanskje litt øvelse i begynnelsen)

En annen ting man unngår når man bruker kaldlaminering er luftblemmer i laminatet. Det er en ting som ofte kan oppstå hvis laminatet ikke er jevnt når det varmes opp.

Når du kjøper en lamineringsmaskin må du ha laminat i tillegg. Laminat er plasten som utgjør lamineringen på det du har i maskinen. Det finnes flere forskjellige typer laminat.
Xyron sin metode på laminering er miljøbesparende og enkel i bruk da den kommer på ruller. Når du sveiver på sveiven på siden av maskinen sveiver du laminatet ut.

Størrelse:

Velg en størrelse som passer deg og dine behov best. Husk at det kun begrenses til lengden på arket, ikke bredden. I teorien kan du legge fire ark ved siden av hverandre og få dem laminert til en lang remse.

- Laminerer du mest A4 ark passer det best med Xyron Pro 850. Denne har også flest typer laminater tilgjengelig. 

 

 

Laminerer du derimot litt A3 innimellom kan du kjøpe en Xyron Pro 1255 – den tar A3 størrelse – da kan du laminere A4 også, gjerne to om gangen slik at du får minst mulig kapp.

 

Xyron Pro 2500 passer til A1 og gjør derfor de største oppgavene.

 

Tilbehør – laminat:

Det finnes flere forskjellige typer laminat. Noen er tilgjengelig kun til en av maskinen mens andre igjen er tilgjengelig til alle maskinene.

  • Dobbellaminat – dette er den mest vanlige laminatet og gir deg laminering i plast på begge sider av arket. Denne er laget i høykvalitet, syrefri PP plast. 1 A4 rull er nok til 101 A4 sider.
  • Magnetisk laminat – denne laminaten har en magnetisk bakside som gjør at den kan henges opp på tavler, kjøleskap og andre steder som tiltrekker seg magnet.
  • Laminat med ikke-permanent lim – har vanlig plast på forsiden og lim på baksiden slik at den kan festes til vegger, vinduer, dører etc. Limet er ikke permanent så den kan flyttes.
  • Laminat med permanent lim – laminer og lim opp ting på dører, vegger og vinduer.

Tilbehør – knivskinne:

Hvis kniven i maskinen din har blitt sløv, eller knivskinnen har knekt, kan det være greit å bytte dem ut. Vi har knivskinne med kniv som tilbehør.

Bytte laminat: 

Det er enkelt å bytte ut laminatrullene når de er tom. Du åpner lokket på toppen av maskinen, tar ut rullen og setter i ny. Sørg for at du har klistremerket på rullene mot innmatingsdelen når du setter de i. Rullene har et feste som skyves ned i noen hakk på siden av maskinen. 

Konklusjon: 

Konklusjonen er altså at Xyron lamineringsmaskin passer i mange forskjellige bruksområder. Den kan brukes på skole, barnehage, byggplasser, små bedrifter, kommuner, legesentre, hjemmekontor og offentlige etater.

 

Her er et utvalg av våre lamineringsmaskiner og pakkeløsninger: 

 Also in Wulff Journal

Vær kreativ med Xyron lamineringsmaskin
Vær kreativ med Xyron lamineringsmaskin

12 November, 2019 2 min read

Xyron lamineringsmaskin gir uendelige muligheter til å være kreativ. 

Her er en del prosjekter dere kan gjøre på skole og barnehage med Xyron lamineringsmaskin:

Les mer
Enkel oppussing uten søl og støv med gulv og trappebeskytter
Enkel oppussing uten søl og støv med gulv og trappebeskytter

04 November, 2019 1 min read

Gulv og trappebeskyttelse er et viktig verktøy i enhver arbeidsdag som inneholder oppussing og renovering. Den gjør arbeidsdagen enklere.

Les om fordelene med gulv og trappebeskytter her >>

Les mer
Hvordan finne den rette kontorstolen for deg?
Hvordan finne den rette kontorstolen for deg?

28 October, 2019 3 min read

En typisk arbeidsdag på kontor innebærer mye sitting på en stol. En slik sittestilling sliter ofte på kroppen og ryggraden. Det er derfor viktig å ha en ergonomisk utformet kontorstol som støtter kroppen og ryggraden, men hvilken stol er best?

Les mer

Abonner på vårt nyhetsbrev