' Hvordan finne den rette kontorstolen for deg? - wulffbeltton.no

28 October, 2019 3 min read

En typisk arbeidsdag på kontor innebærer mye sitting på en stol. En slik sittestilling sliter ofte på kroppen og ryggraden. Det er derfor viktig å ha en ergonomisk utformet kontorstol som støtter kroppen og ryggraden, men hvilken stol er best?

Vi har laget en guide for å hjelpe deg å velge rett kontorstol.
I denne guiden får du vite hvordan du ser om en stol er rett for deg ut ifra viktige punkter du bør se etter og evaluere. Denne guiden tar utgangspunkt i de tradisjonelle kontorstolene, er du ute etter sadel eller blansestol kan du lese vår bloggpost om de forskjellige stolene her.

 

La oss først se på hvorfor du bør ha en ergonomisk kontorstol:

 • Når du sitter i lengre perioder blir ryggraden bøyd i en stilling som ikke er naturlig for kroppen
 • Mange opplever smerter i rygg, nakke og skuldre når de bruker en «vanlig stol»
 • Mange opplever at konsentrasjonen øker når kontorstolen er bedre tilpasset kroppen fordi man da ikke trenger å konsentrere seg om å stadig gjøre små bevegelser for å sitte bedre. 

 

Et stort utvalg ergonomiske kontorstoler

Ja, det finnes veldig mange kontorstoler på markedet i dag. Det er ikke sikkert at det bare er en stol som er riktig eller best. Det viktigste er å vite at stolen kan støtte din kropp. Og husk, det er ikke sikkert at stolen som er perfekt for kollegaen din er best for deg.

OBS: sjekk maxvekten.

Det aller første du bør se etter er om stolen tåler din vekt. Mange stoler har maxvekt på f.eks 80-100kg. Maxvekten beregnes ofte utifra hvilken heis som er montert for å heve og senke stolen. Dette punktet går ikke direkte på ergonomi – men det vil påvirke ergonomien indirekte om du har en stol som ikke er tilpasset vekt fordi den da f.eks ikke kan heves og senkes på rett måte.

juster høyden på stolen

Har du behov for armlener?

Armlener kan være et viktig punkt på listen over ting du bør sjekke når du skal investere i en kontorstol. Noen stoler har armlener som kan tas bort og monteres på igjen ved behov. Andre stoler har ikke armlener. Andre igjen har 4D armlener – det vil si at armlenene kan varieres i stor grad. F.eks kan det øverste feltet på armlenen dyttes fram og tilbake for å forlenge området med armstøtte. Noen ganger kan også armlenene skyves ut fra kroppen for å øke området mellom armlenene.

4D armlener

 

Hvilket tekstil/materiale er best for deg?

Kontorstoler kommer i et stort utvalg tekstiler. Noen kan vaskes over med en fuktig klut, mens andre kan være vanskelig å vaske. Noen er mer slitesterk enn andre. Skinn er sett på som det mest eksklusive innenfor tekstil, og ull gir deg litt ekstra varme. Hvis du ikke ønsker dyretekstil finnes også PU-lær eller polyester.

 

Skal du bruke stolen over lengre eller kortere tid?

Noen stoler er laget for å gi deg super støtte i kortere tider. Dette er typisk stoler som er beregnet på møter, konferanse og kantiner. Det finnes kontorstoler i denne kategorien, og de er spesielt rettet mot møter eller kontorfellesskap hvor man kan variere på stolen. Har man en jobb der man sitter lenge i ro på samme sted og det bare er en som bruker stolen er det anbefalt å velge en stol man kan bruke i litt lenger tid. Vi har delt opp stolene våre i korttid (under to timer) og langtid (over to timer)

 

Andre ting du bør se på:

 • Bevegelig setepute
  Noen stoler har en setepute som kan beveges fram og tilbake eller vippes opp og ned.
 • Ryggstøtte
  Trenger du ekstra korsryggstøtte?
  Eller bør du vurdere en balansestol som støtter og hjelper å trene opp ryggen? (se lenger ned)
 • Nakkestøtte
  Trenger du en nakkestøtte?

Basert på disse punktene kan du nå velge en kontorstol som er bedre tilpasset deg. Under ligger et par eksempler med våre bestselgere:

Hvis du går inn på vår kategori med ergonomiske kontorstoler får du også opp en meny i høyre side hvor du kan filtrere produktene på disse punktene vi har snakket om: Maxvekt, armlener, tekstil, brukstidAlso in Wulff Journal

Vær kreativ med Xyron lamineringsmaskin
Vær kreativ med Xyron lamineringsmaskin

12 November, 2019 2 min read

Xyron lamineringsmaskin gir uendelige muligheter til å være kreativ. 

Her er en del prosjekter dere kan gjøre på skole og barnehage med Xyron lamineringsmaskin:

Les mer
Enkel oppussing uten søl og støv med gulv og trappebeskytter
Enkel oppussing uten søl og støv med gulv og trappebeskytter

04 November, 2019 1 min read

Gulv og trappebeskyttelse er et viktig verktøy i enhver arbeidsdag som inneholder oppussing og renovering. Den gjør arbeidsdagen enklere.

Les om fordelene med gulv og trappebeskytter her >>

Les mer
Sadelstol, balansestol eller tradisjonell kontorstol – hvilken bør du velge?
Sadelstol, balansestol eller tradisjonell kontorstol – hvilken bør du velge?

23 October, 2019 2 min read

Det finnes mange typer kontorstoler, den mest vanlige er den tradisjonelle kontorstolen – men det finnes også spennende varianter med sadelstoler og balansestoler. 
Her har du en liten guide på forskjellene på dem:
Les mer

Abonner på vårt nyhetsbrev