13 August, 2019 2 min read

Det er veldig lett å bli distrahert fra jobben, noe som igjen fører til at produktiviteten din synker. Derfor har vi laget denne listen med 7 tips til hvordan du kan beholde eller øke produktiviteten din. 

 1. Tøm hodet
  Finn fram et tomt ark, eller en notatbok og lag et ark som heter Braindump - eller lignende. Start dagen med å tømme alle ideer og tanker ned på arket. Om det så er tanker som ikke er relevant til jobben eller bedriften er det bedre å få det ned på arket enn å ha det surrende rundt i hodet og stjele konsentrasjon. 

  Kommer du på mer iløpet av dagen så finn arket igjen og noter ned. Sett av en tid du kan gå igjennom arket. Det som er relevant for bedriften kan du legge til i en todoliste, og det som ikke er relevant kan du eventuelt ta bilde av eller lagre et annet sted. 

 2. Lag en todoliste for dagen
  Lag en todoliste med prioriteringer for dagen, uken og måneden. Du kan selvsagt lage dette på ark,eller ha det digitalt.Velger du digital løsning kan også andre i teamet eller kollegaer se planen din og gi deg oppgaver hvis du tillater det. Vi i Wulff Beltton bruker selv en løsning som heter Asana. 

 3. Bruk tidsbolker
  Sett en alarm på telefonen din på 15, 30 eller 45 minutter. Her er det bare eksempler på tid altså, du velger selvsagt selv hvor lang tid du vil sette. Jobb intenst i den tiden du har satt med den oppgaven du skal gjennomføre. Når alarmen ringer tar du en liten pause fra oppgaven, og gjør noe som er enklere eller gjør en øvelse med pusting/bevegelse. 

 4. Lytt til musikk
  Musikk kan gjøre deg mer fokusert på arbeidsoppgavene dine. Du kan lytte til musikk på apper som Spotify eller itunes, eller på Youtube. Søk etter f.eks consentration eller studymusic. Bruk gjerne headset med opptattlys og støykansellering - på den måten blir du ikke forstyrret av kollegaer eller støy. Finn ditt neste headsett her >

 5. Pass på å ta pauser
  Pauser mellom arbeidsøktene gjør at hodet ditt får litt pause. Strekk kroppen, gjør pusteøvelser, gå en rask tur ut, hent deg en kopp kaffe eller drikke. 

 6. Tilpass kontorplassen din for økt produktivitet. På et kontor du sitter lengre tider av dagen bør du ha et skrivebord du kan heve og senke - slik at du kan stå mens du jobber. Du bør også ha en stol som er ergonomisk tilpasset, underarmsstøtte og et ergonomisk tilpasset tastatur og mus.

  Skjermen din bør også kunne heves og senkes. Du skal ha den i en høyde som gjør at hodet ditt er i tilsvarende høyde som den øverste delen av skjermen - det betyr at du ikke skal se nedover på skjermen.

  Vi har selvsagt ergonomisk tilpasset kontorutstyr - du kan kjøpe det her >

 7. Slå av forstyrrende elementer
  Jeg snakker om de kjære sosiale mediene her. Slå av lyden på mobilen og legg den bort, eller slå av alle pushnotifikasjoner på apper. Det lille pipet fra messenger eller plinget fra snapchat i bakgrunnen gjør at tankene dine vandrer. Slår du de av i de periodene du jobber effektivt får du mye mer gjort. En effektiv ting er også å planlegge inn bulker du kan sjekke sosiale medier. 


Also in Wulff Journal

Få gratis billetter til Bygg Reis Deg på Norges Varemesse 16.-19. oktober
Få gratis billetter til Bygg Reis Deg på Norges Varemesse 16.-19. oktober

04 Oktober, 2019 1 min read

Vi skal ha stand på Bygg Reis Deg Messen på Norges Varemesse 16.-19. oktober. I den forbindelse gir vi ut gratis billetter til deg.  Du finner koden i denne bloggposten, i tillegg til at du kan se våre messetilbud. 

Les mer
Sitt riktig på kontoret – belast kroppen mindre
Sitt riktig på kontoret – belast kroppen mindre

28 August, 2019 2 min read

Jobber du foran dataen hele dagen? Hvis du ikke passer på å sitte ergonomisk eller å bruke ergonomiske virkemidler på kontoret, er det stor sjanse for at du etter hvert vil utvikle smerter i rygg, nakke eller armer fordi sittestillingen din kan være feil. 

Men, hva er viktig og hva er helt unødvendig? La meg vise d

Les mer
Sikkerhet: Unngå at laptopen blir stjålet når du er ute på reise
Sikkerhet: Unngå at laptopen blir stjålet når du er ute på reise

08 Juli, 2019 2 min read

Når du er ute på reise er laptop og andre digitale enheter mer utsatt for tyveri. Ofte kan en stjålet laptop resultere i viktige dokumenter og bilder på avveie samt tapt arbeidstid. Det kan ta tid å få tilbake viktige dokumenter, hvis du i det hele tatt er så heldig å få tilbake alt som mangler. Les om sikkerhetstiltak du kan gjøre.
Les mer

Abonner på vårt nyhetsbrev